Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

Seguretat en el món virtual

Data
21/02/2016
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia “Ciberdelicte, ciberseguretat. Seguretat en el món virtual d’Internet”, amb, Joan Gómez Urgellés, matemàtic i professor de la UPC, jordi Puiggalí, cap de seguretat i vicepresident senior per recerca i seguretat a SCYTL, i Xavier Gatius, director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo.  La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

Avui en dia bona part de l’economia i de la nostra activitat ha passat a ser virtual. Movem diners, informació, fins i tot la nostra intimitat a través d’Internet. Però com es port fer tot això de forma segura. Com es pot assegurar la confidencialitat de les dades, la preservació dels nostres diners, la nostra pròpia identitat en un món fet de bit? En aquesta xerrada parlarem de les eines ques’usen amb aquests propòsits: les matemàtiques, la criptografia, els sistemes segurs. I també dels individus i organitzacions que intenten saltar-se aquestes proteccions per motius egoïstes o d’interès general: hackers, agències d’espionatge, ciberdelinqüents.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. L’esmorzar de forquilla amb tertúlia té un preu de 25€ i les reserves es poden realitzar a través d’aquest formulari.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article