Fitxa d'activitat

Protecció de dades en l’era de l’analítica

Data
23/09/2015
Hora
10:30
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Seminari de recerca “Les dades personals amb fins de presa de decisions en l’era de l’analítica: de la dimensió individual a la col·lectiva en la protecció de dades” impartit pel Prof. Alessandro Mantelero, Visiting Scholar de l’IN3 i professor de Dret Privat a la Universitat Politècnica de Torí (Itàlia).

El seminari sobre rotecció de dades en l’era de l’analítica, que es realitzarà en anglès, es podrà seguir per vídeo streaming i més endavant es publicarà el vídeo aquí.

Les noves tecnologies i les potents eines d’anàlisi permeten recopilar i analitzar grans quantitats de dades per tal d’identificar patrons en el comportament de grups, comunitats i fins i tot països sencers. No obstant això, les lleis i jurisprudència existents resulten insuficients a l’hora de fer front als riscos i problemes potencials relacionats amb aquest canvi de paradigma en la investigació social.

Tant el dret a la privacitat com el dret a la protecció de dades estan protegits com a drets individuals. Tot i que els tribunals i governs de diversos països han tingut en compte la dimensió social d’aquests drets, el titular del dret sempre ha estat la persona interessada i els drets relacionats amb la privacitat de la informació han estat exercits principalment per individus.

Els límits d’aquest enfocament atomista els trobem en el context actual d’anàlisi predictiu de masses, on la major escala de processament de dades i l’anàlisi més profunda de la informació fan que sigui necessari tenir en compte una capa diferent a la dels drets individuals. Aquesta nova capa està representada per la dimensió col·lectiva de la protecció de dades, que protegeix els grups de persones dels danys potencials de les formes de discriminació i de les variants invasives de processament de dades.

Sobre la base de la distinció entre les dimensions individual, grupal i col·lectiva de privacitat i protecció de dades, el seminari destaca els elements principals que caracteritzen la dimensió col·lectiva d’aquests drets i la representació dels interessos subjacents.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a icarol@uoc.edu.

Més informació

Imatge: Kippelboy / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article