Fitxa d'activitat

Primats sense llar

Data
05/02/2020
Hora
18:00
Localització
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
08019 Barcelona
Descripció

Primer debat del Cicle “Primats, ciència i societat”

Parlarem del paper dels centres de rescat de primats, a casa nostra i més enllà. La supervivència del nostres cosins d’evolució, els primats, està en perill: cacera descontrolada, desaparició dels seus hàbitats naturals, etc. És per això que, des de fa dècades, diferents projectes de conservació es duen a terme sobre el terreny amb l’objectiu d’aturar o mitigar aquest gran problema. Alguns santuaris a l’Àfrica, Àsia i Amèrica acullen individus orfes, ferits i desarrelats; en tenen cura i fan tot el possible per a re-introduir-los i així protegir les espècies en estat crític d’extinció.

Però molt a prop, a casa nostra, l’alarma també existeix; el tràfic d’animals exòtics com a mascotes (que mou milions d’euros i dòlars arreu del planeta) i la seva denigrant utilització en espectacles i exhibicions ha fet que molts primats hagin tingut una vida traumàtica. Els centres d’acollida –sostinguts per persones voluntàries, associacions, fundacions i altres institucions– avui fan possible que molts primats puguin tenir una millor existència. La tasca és difícil, dura i complicada però, dissortadament, és encara molt necessària.

Participants:

  • Montserrat Ubach, directora del Centre Darwin, Barcelona.
  • Olga Feliu, directora de la Fundació MONA, Girona.
  • Marta Bustelo, directora tècnica de Rainfer, Madrid.
  • Laia Dotras, directora adjunta de l’Institut Jane Goodall, España.

Moderador: Jordi Serrallonga, professor d’Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Oberta de Catalunya i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Més informació:

 

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article