Fitxa d'activitat

Les noves formes de literatura digital

Data
21/07/2015
Hora
11:00
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Seminari de recerca “Opening Time – La propera generació. La literatura a través dels mitjans de comunicació: nous espais narratius en el temps de l’autoria distribuïda”, a càrrec dels professors Bruce W. Powe, Matteo Ciastellardi i Cristina Miranda de Almeida , Visiting Scholars de l’IN3 del grup de recerca mediaccions # Cultura Digital.

El seminari, que es realitzarà en anglès, es podrà seguir per vídeo streaming.

Aquest seminari serà un laboratori obert a l’exploració i el debat entre els seus participants sobre les noves formes de literatura digital que invoquen l’experiència de l’expressió personal en el nou flux de co-creació a través de diferents plataformes i mitjans.

El nostre objectiu és estudiar la frontera digital de l’articulació poètica: com la creació i transmissió de les formes poètiques i les idees canvien a través de l’absorció i la difusió digital.

La “propera generació” d’espais narratius (gairebé) sense paper es mou cap a conceptes d’autoria distribuïda, lectures reconfigurades i narrativa co-streaming.

El seminari explorarà (1) com s’estan produint aquestes noves formes d’expressió, (2) qui s’està incorporant a aquest procés, i (3) quines eines i formes poètiques estan apareixent. L’objectiu d’aquest seminari és aprofundir i ampliar les fases anteriors del meta-text, Opening Time: On the Energy Threshold, i, per tant, provar d’entendre els principis de l’era postllibre.

A partir d’alguns estudis de cas, veurem la manera en què les formes poètiques s’estan desenvolupant en l’espai/temps electrònic. Quan la inspiració i la poesia aprofiten al màxim les eines tecnològiques de la informació i la comunicació (amb el suport de l’alfabetització transmediàtica), arriben nous temps per a la creació literària i la lectura.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a icarol@uoc.edu.

Més informació:

Imatge: Antonio Litterio / Wikimedia Commons
Loading Map....
Comparteix l'article