Fitxa d'activitat

Noves tendències per a mobilitzar als pacients de manera segura

Data
13/07/2022
Hora
16:00
Localització
Aula Mercè Torrents (Edifici C, Campus Miramarges UVic-UCC)
Carrer Sagrada Família, 7
08500 Vic
Descripció

RENE, “Renewing Ergonomic Education for Health Care Students in European HEIs” està dissenyat per millorar i unificar el pacient que maneja l’educació en el sector de la salut. Es tracta d’un projecte de tres anys, fins al 2022, finançat per un Erasmus + KA Strategic Partnership per a educació superior, amb la participació de 8 organitzacions diferents de 6 països (Finlàndia, Eslovènia, Lituània, Estònia, Portugal i Espanya).

Segons estadístiques nacionals i internacionals, el personal sanitari té un risc molt alt de trastorns musculoesquelètics, derivat principalment de males pràctiques manuals de manipulació de pacients. L’objectiu principal és millorar l’educació del personal sanitari sobre la manipulació dels pacients. El projecte tindrà 3 resultats. En primer lloc, s’analitzaran les condicions existents a cada país, com ara qüestions legals, currículum formal en titulacions d’infermeria i fisioteràpia, pràctiques quotidianes, etc. amb dues parts, una teòrica i una altra pràctica. El tercer serà un manual específic per als professors per tal de facilitar la implementació del curs.

Per part de la UVic-UCC, l’equip de recerca està format per investigadors/es del Grup de Recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O): Eduard Minobes, Judit Rusinyol, Emilia Chirveches, Montse Romero, Mireia Datsira i Javier Jerez, l’últim com a IP.

El projecte va començar el setembre de 2019 i finalitzarà l’agost del 2022.

La sessió serà en castellà.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article