Fitxa d'activitat

Minicongrés: La biofísica, els virus i les vacunes

Data
24/03/2021
Hora
10:15
Localització
Aula Magna UVic-UCC
C/ Laura, 13
08500 Vic
Descripció

Un minicongrés per a mostrar exemples de com la biofísica també és essencial per entendre els mecanismes subjacents a les infeccions víriques, des de la seva difusió fins al desenvolupament de vacunes i teràpies. Serà en format presencial amb aforament limitat i també streaming.

Aquesta activitat l’organitza el Grup de Recerca QuBi Quantitative BioImaging de la Facultat de Ciència i Tecnologia de la UVic-UCC dins el marc de les Tertúlies de Literatura Científica i de la 6a Setmana Anual de la Biofísica.

  • Data límit per a la inscripció:

S’amplia el termini fins el  20 de Març.

  • Inscripcions: 

A través d’aquest enllaç.

  • Més informació d’interès:

La biofísica és el camp que aplica les teories i mètodes de la física per entendre com funcionen els sistemes biològics. La biofísica ha estat fonamental per entendre la mecànica de com es fabriquen les molècules de la vida, com es mouen i funcionen les diferents parts d’una cèl·lula i com funcionen els sistemes complexos del nostre cos (el cervell, la circulació, el sistema immunitari i altres). La biofísica és un camp científic vibrant on científics de diversos àmbits, com ara matemàtiques, química, física, enginyeria, farmacologia, tecnologia, ciències dels materials, bioinformàtica, entre d’altres, utilitzen les seves habilitats per explorar i desenvolupar noves eines per entendre com funciona la biologia.

El projecte Tertúlies de Literatura Científica (TLC) és una proposta d’innovació docent dirigida a estudiants d’ensenyament secundari, batxillerat, cicles formatius i estudiants universitaris, amb la finalitat de promoure que els joves llegeixin llibres de divulgació científica (o bé articles, dossiers, etc., d’una temàtica particular) i que a partir de lectures amenes i reflexives, i sobretot amb l’oportunitat de poder assistir a conferències de científics que es preocupen per divulgar la ciència, afavoreix que se’ls despertin les vocacions científiques.

Les Tertúlies de Literatura Científica formen part del programa “UDivulga. Ciència i Societat“, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación. Les TLC també compten amb el suport de la Societat Catalana de Biologia.

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article