Fitxa d'activitat

Maternitats en temps de crisis. Evidències, aprenentatges i reptes en un món (post)pandèmic

Data
27/06/2022
Hora
15:30
Descripció

Jornada virtual via Zoom (inscripcions a sota) que pretèn generar una trobada entre els àmbits de la recerca, l’associacionisme i el món professional entorn a la maternitat. Els objectius de la jornada son analitzar l’impacte de la pandèmia en l’atenció sanitària a les maternitats, identificar dificultats, elements de millora i noves oportunitats per a garantir els drets reproductius en la maternitat per part dels sistemes de salut i ompartir experiències d’acompanyament i suport a la maternitat que siguin inspiradores per a enfrontar els desafiaments del futur.

La Càtedra Unesco Dones, Desenvolupament i Cultures vol promoure la transferència de coneixement i l’intercanvi d’experiències que ajudin a avançar en els drets reproductius en la maternitat.

Participen del món acadèmic:

  • Josefina Goberna Tricas. Professora titular a  l’Escola d’Infermeria de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de l’UB i secretària d’ADHUC.
  • Helen Elden. Professora titular en ciències de la cura de la salut a la Universitat de Göteborg (Suècia) i líder del grup de recerca en Salut Sexual Reproductiva i Perinatal.

Participa del món professional sanitari en l’atenció sexual i reproductiva:

  • Salomé Álvarez Rodríguez. Llevadora, membre de la junta de l’Associació Professional de Matrones d’Astúries i presidenta de la Federació d’Associacions de Matrones d’Espanya, FAME.

Participen de l’associacionisme en la defensa dels drets en la maternitat:

  • Marta Busquets Gallego. Experta en gènere i drets sexuals i reproductius, és la presidenta de Dona Llum, associació catalana per un part respectat. Membre de la junta de El Parto Es Nuestro. Associació feminista estatal que pretén millorar les condicions d’atenció a mares i fills/as durant l’embaràs, part i postpart.

Pròximament es publicarà el programa detallat de la jornada així com més informació de les ponents. El registre és gratuït i les persones participants rebran un certificat d’assistència.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article