Fitxa d'activitat

Lliçons de la COVID19

Data
09/05/2022
Hora
18:00
Descripció

Conversa divulgativa on es parlarà de les lliçons viscudes i apreses durant els últims dos anys.

Els metges i investigadors Bonaventura Clotet, Salvador Macip i Roberto Elosua, conversaran sobre l’impacte que la COVID19 ha tingut en la prevenció i tractament de malalties, per exemple en malalties infeccioses i autoimmunes, o en les no transmissibles (cardiovasculars), del concepte de OneHealth o salut planetària, de les lliçons que ens ha donat aquesta pandèmia i les seves conseqüències, entre altres aspectes. La metgessa Marina Geli conduirà aquesta interessant conversa.

Participants
  • Dr. Bonaventura Clotet. Metge especialista. Doctor en Medicina. Director de la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat, i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra la Sida i codirector d’HIVACAT, programa català per al desenvolupament d’una vacuna efectiva contra el VIH. Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias.
  • Dr. Salvador Macip. Metge, investigador i escriptor. Doctor en Genètica Molecular i Fisiologia Humana. Director del grup de recerca Mechanisms of Cancer and Ageing Laboratory de la Universitat de Leicester (Regne Unit) i catedràtic de la UOC.
  • Dr. Roberto Elosua. Director de la Càtedra de Salut i Població, vicedegà de Recerca i Internacional i catedràtic de la Facultat de Medicina de la UVIC-UCC. Coordinador del Grup d’Epidemiologia Genètica Cardiovascular a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).
  • Sra. Marina Geli. Llicenciada en Medicina i especialista en medicina interna. Coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i directora general de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) de la UVic-UCC.

Aquesta xerrada forma part del programa d’activitats de la “Primavera de la Ciència” coordinat per la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC.

 

Més informació

 

 

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article