Fitxa d'activitat

Les imatges del Raval

Data
01/07/2017
Hora
10:30
Descripció

Visita i taller fotogràfic “Les imatges del Raval”, organitzada per Factoria Heliogràfica i Històries de Ciència.

Història i Fotografia en una activitat única!

Es tracta d’un taller on podrem veure càmeres i fotografies originals del segle XIX i un laboratori on avui es treballa amb procediments històrics. A més, començarem amb una petita Ruta pel Raval sota les càmeres de Francesc Català-Roca, Joan Colom o Xavier Miserachs. Un viatge per la història de la fotografia a Barcelona.

La ruta continuarà amb una visita a l’antiga casa-fàbrica Magí Tarruella, construïda l’any 1833 i coneguda com a Can Seixanta. Aquest espai, que ens explica molt bé la història industrial del Raval, ha estat recentment adquirit per l’Ajuntament per transformar-lo en habitatge públic i equipament per activitats veïnals.

Finalment, pujarem al taller del fotògraf Martí Llorens on ell mateix ens explicarà què hi fa a Can Seixanta. Veient el laboratori fotogràfic i la biblioteca, ens parlarà sobre les principals tècniques fotogràfiques del segle XIX; com eren aquelles càmeres i les seves òptiques o com es feia un retrat amb la tècnica del daguerreotip. També coneixerem el seu treball vinculat l’urbanisme barceloní i, per acabar la festa, comentarem la jugada amb un refrigeri.

Us convidem a gaudir d’aquesta activitat única de més de tres hores d’immersió en el món i la història de la fotografia a Barcelona i al Raval.

Activitat organitzada per Històries de Ciència i Factoria Heliográfica. Places limitades.

Cal inscripció prèvia.

Té un preu de 25 euros per persona. Inscripcions enviant un correu a historiesciencies@gmail.com.

Més informació
Imatge: Històries de Ciència
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article