Fitxa d'activitat

L’eclipsi parcial de Sol a la Barceloneta

Data
20/03/2015
Hora
09:00
Localització
Platja de la Barceloneta
Passeig Marítim
Barcelona
Descripció

Oobservació pública de l’eclipsi parcial de sol, organitzada per l’Agrupació Astronòmica de Barcelona, Aster.

EEntre les 9,11 i les 11,27 es podrà observar un eclipsi de Sol a Barcelona amb un 70% d’ocultació. Serà total en una petita llengua de la superfície terrestre del Mar del Nord i l’Oceà Àrtic durant un temps superior als 2 minuts en el punt de major durada. Com els eclipsis de Sol són un esdeveniment sorprenent i impactant, ASTER, Agrupació Astronòmica de Barcelona ha preparat una sèrie d’activitats a fi d’adreçar-se al major nombre possible de ciutadans i invitar-los a la observació que es farà a la Platja de la Barceloneta en la zona de l’Hospital de Mar.

Els eclipsis de Sol observables des de Barcelona no són gaire freqüents i no sempre les hores de l’eclipsi permeten que pugui ser observat pels nostres estudiants. És per això que ens hem plantejat dedicar una especial atenció a les escoles de primària i secundària de Ciutat Vella, la zona més propera a la zona de l’observació.

  • Les activitats que hem preparat són les següents:
  • Monitors D’ASTER faran una explicació de 10 minuts a cada classe ( en grups tutoritzats de 30 nens màxim). Durant les dues hores d’eclipsi pensem poder atendre a més de 900 alumnes de les escoles de Ciutat Vella amb l’ajut del Centre de Recursos Pedagògics de Ciutat Vella.
  • Tots els nens disposaran d’ulleres amb filtre per a la necessària protecció solar.

Els nens hauran d’observar, anotar i dibuixar la figura d’un Sol retallat per la Lluna interposada en diferents moments de l’esdeveniment i idealment elaborar un pòster o mural mostrant la seva seqüència completa. A més dels escolars, l’observació serà oberta a totes les persones de la ciutat que ens vulguin acompanyar en el lloc que hem seleccionat i que ofereix una visió perfecta, encara que molt curta.

Més informació

Loading Map....
Comparteix l'article