Fitxa d'activitat

Imatge d'una manifestació, democràcia procomú

Tecnologia procomú i ciutat democràtica

Data
23/05/2016
Hora
10:00
Localització
Medialab-Prado
c/ Alameda, 15
28014 Madrid
Descripció

Inici del seminari “La tecnologia procomú i el dret a una ciutat democràtica”, organitzat per l’Internet Interdisciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya.

Durant els últims dos anys, el projecte D-CENT (Decentralised Citizens ENgagement Technologies / Tecnologies de Participació Ciutadana Descentralitzades) ha estat treballant per transformar la democràcia d’una manera molt concreta: ajudar els moviments, les ciutats i els partits polítics a construir tecnologies, mètodes i eines que facin que el sistema democràtic estigui més en harmonia amb les aspiracions col·lectives del segle XXI.

D-CENT és considerat ara com un dels projectes més versemblants de tot Europa, capaç de modelar l’adopció d’eines de democràcia digital i dirigir nous experiments a escala mundial.

Per exposar i celebrar els resultats del projecte D-CENT, la setmana del 23 al 28 de maig es durà a terme a Madrid el programa d’activitats “La tecnologia procomú i el dret a una ciutat democràtica“. El programa inclou un Laboratori de Democràcia i un Congrés Internacional.

La setmana s’inicia amb un Laboratori de Democràcia de quatre dies (23-27 de maig al Medialab-Prado de Madrid) que ofereix tallers, hackatons i sessions obertes per desenvolupar, pensar i dissenyar eines, processos i estratègies per a la participació democràtica. Durant la setmana també s’ha organitzat una convocatòria oberta per a les sessions de dimecres i dijous: inscriu-te per participar-hi.

El congrés internacional (27-28 maig al Museo Reina Sofía de Madrid) tancarà les activitats organitzades al llarg de la setmana. Per mitjà del debat sobre la democràcia en xarxa, noves formes de participació ciutadana i els procomuns digitals a les ciutats democràtiques, el congrés posarà de manifest l’èxit que ha tingut el projecte europeu D-CENT i centrarà la mirada en el futur de la democràcia digital.

Les activitats s’han organitzat amb el suport de les entitats següents: D-CENT, Nesta, Medialab-Prado, Museo Reina Sofía, Ayuntamiento de Madrid i Ajuntament de Barcelona.

Podeu veure el programa i tota la informació de l’esdeveniment a la web de l’acte.

Cal reservar les places amb antelació. Inscriu-t’hi aquí.

Més informació

Imatge: D-CENT project
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article