Fitxa d'activitat

La Llum a les Ones del Futur

Data
15/05/2015
Hora
Tot el dia
Descripció

IV concurs literari La Llum a les Ones del Futur, adreçat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres públics, privats i concertats de Catalunya, i adults majors de 18 anys, organitzat per l’Institut de Ciències Fotòniques, fins el 15 de maig.

Cada autor participarà amb un poema o relat breu de ficció científica inspirat en una obra del periodista científic Frank R. Paul (Abril 18, 1884 – Juny 29, 1963). La història o poema ha de tenir com a tema “Què t’imagines que es podrà fer amb la llum al futur?”. Els treballs poden estar escrits en català, castellà o anglès i han de tenir un màxim de 1000 paraules.

El jurat triarà els tres millors treballs d’alumnes d’ESO, els quatre millors treballs d’alumnes de Batxillerat i cicles formatius, i el millor treball de la categoria d’adults.

Premis.

Cada treball servirà de base per a una cançó composta per un grup musical. En total participaran vuit grups. Els grups poden alterar la lletra original per tal d’encaixar la música.

Les cançons, juntament amb els textos originals guanyadors, es presentaran en un CD-llibre. Els premiats, els músics, el jurat, les escoles participants i els col·laboradors de la iniciativa n’obtindran un exemplar. La resta de la tirada serà distribuït el dia del concert.

Una vegada composta la cançó, els músics podran fer-la servir com i quan vulguin, atesos que els autors dispondran sempre dels drets de la lletra.

La primera setmana de juny de 2014 s’anunciaran els premiats i es farà un concert el setembre del 2015.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article