Fitxa d'activitat

La fractura digital de gènere

Data
22/09/2015
Hora
11:30
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Seminari de recerca “La persistència de la fractura digital de gènere”, a càrrec de José Luis Martínez Cantos, investigador postdoctoral del grup de recerca Gènere i TIC de l’IN3.

El seminari, que es realitzarà en castellà, es podrà veure per video streaming: les persones interessades en seguir-lo en directe cal que enviïn un missatge a jmartinezcanto@uoc.edu.

En aquest seminari s’exposaran els resultats d’una recerca sobre l’evolució recent de la fractura de gènere en l’accés a Internet a Espanya i Europa, a partir de dades de l’INE i Eurostat.

Les principals descobertes mostren que la fractura digital de gènere sembla reduir-se si l’analitzem des d’una perspectiva reduccionista (centrada en un escàs nombre d’indicadors de l’accés a les TIC) i ‘estàtica’ (sense considerar nous dispositius i aplicacions). No obstant això, no està desapareixent amb claredat si adoptem un punt de vista dinàmic, complex i gradual. Les disparitats de gènere pel que fa a l’accés a Internet amb telèfon mòbil de banda ampla i a les habilitats digitals més complexes es reprodueixen, fins i tot als països amb major nivell d’adopció de les TIC, els grups més joves, els estrats de major qualificació o les ocupacions “no manuals”.

Així mateix, també es debatrà sobre futures línies d’investigació.

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a jmartinezcanto@uoc.edu.

Més informació

Imatge: Cncplayer / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article