Fitxa d'activitat

Júpiter i la Lluna de prop

Data
19/03/2016
Hora
20:00
Localització
Castell de Balsareny
Castell de Balsareny
Balsareny
Descripció

Observació de Júpiter i de la Lluna amb telescopi organitzada pels Amics de l’Astronomia, coincidint amb el moment de màxima proximitat entre els dos planetes.

Júpiter arriba a la seva mínima distància a la Terra, i en aquests dies se’l pot observar amb un gran nivell de detall. Aprofitant-ho, els AstroAmics organitzem una observació al telescopi del planeta gegant i de les seves llunes: Ió, Europa, Ganimedes i Cal·listo. També observarem la nostra Lluna, que estarà en una avançada fase creixent, mostrant formacions tan excepcionals com el brillantíssim cràter Aristarchus i l’espectacular esquerda de Vallis Schröteri.

És una activitat gratuïta i oberta a tothom. Serà dissabte 19 de març, de 20:00h a 23:00h, des del Castell de Balsareny, a Balsareny (Bages). Ens situarem en un dels dos pàrkings de terra que hi ha al costat del castell. És important que porteu roba d’abric.

La data podria canviar si ho aconsella la previsió meteorològica.

Com arribar

Venint per l’autovia C16, a Balsareny heu de prendre la sortida 69, i en arribar a la rotonda, busqueu l’indicatiu que marca “Castell de Balsareny”. Us endinseu al bosc per una pista asfaltada i, al cap de 500 metres, preneu el desviament a mà dreta. Seguiu per un camí sense asfaltar que zigzagueja fins al cim del turó.  Les coordenades són 41º52’16″N, 1º52’53″E. Quan arribeu al castell, hi ha dos pàrquings, un a cada banda de l’edifici. Busqueu-nos en un dels dos.

Calçotada i concert

I per als que volgueu aprofitar tot el dia, us suggerim venir a la 2ª Calçotada popular de Balsareny (Garçotada 2016), organitzada el mateix dia pels nostres amics de La Garsa. Dinar de calçots i botifarra, i concerts durant tota la tarda, al pati de la Casa Torrents (carrer del Trull). Tiquets ja a la venda.

Més informació

Imatge: NASA
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article