Fitxa d'activitat

Jornades Anuals Metadecidim

Data
26/10/2017 - 28/10/2017
Hora
Tot el dia
Localització
Edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya
Plaça d'Eusebi Güell, 6
08034 Barcelona
Descripció

El grup de recerca CN&SC de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC, dins del marc Tecnopolítica, coorganitza les segones Jornades Anuals Metadecidim, JAM 2017 amb el lema “Tecnologies per una democràcia en xarxa”, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, aLabs i Localret. Les JAM són l’espai de trobada més important de la comunitat de Decidim, la plataforma digital de participació ciutadana que s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona i que actualment utilitzen diversos municipis. Una plataforma basada en software lliure i oberta a tothom.

Com vereu en el programa de la web, en aquesta edició tractaran sobre la concepció, l’ús i l’impacte social que tenen les tecnologies per una democràcia en xarxa. L’enfocament d’aquestes JAM és intermunicipal, donat els reptes que representa l’ús del Decidim per part de diversos municipis, no només en el cas de Barcelona, sinó també en altres consistoris, com el de L’Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Gavà, Sant Cugat, Vilanova, Pamplona o Mataró, per citar-ne alguns.

A finals del 2016, amb la constitució de la comunitat #Metadecidim, les JAM van néixer com un procés participatiu de decidim.barcelona per redissenyar de manera oberta, transparent i col·laborativa la plataforma Decidim. Seguint amb aquest esperit, en l’actualitat, la comunitat #Metadecidim s’ha consolidat en altres espais, com les SOM (Sessions Operatives Metadecidim) i els LAB (espais de recerca oberta), on ens trobem totes les persones participants i col·lectius involucrats per compartir visions, objectius i experiències sobre la plataforma. La comunitat #Metadecidim te ara una oportunitat de consolidar-se, en les JAM, com una peça imprescindible en aquest projecte de software lliure que desperta cada dia més interès ciutadà, tant en la seva utilització (per part d’institucions i organitzacions) com en la seva concepció i disseny.

Des de la comunitat #Metadecidim, volen pensar i redissenyar de forma oberta, transparent i col·laborativa el Decidim, ​​la plataforma digital de participació ciutadana. La vostra participació en aquestes jornades, tant si actualment utilitzeu la plataforma com si esteu en previsió de fer-ho, ens ajudarà a tots i totes avançar en el desenvolupament de nous reptes i objectius del Decidim i de la seva comunitat.

Juntes, cap a una xarxa de ciutats i organitzacions democràtiques. Us hi esperem!

Inscripció gratuïta omplint aquest formulari.

Més informació
Imatge: JAM 2017
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article