Fitxa d'activitat

II Congrés Internacional de la Bioètica

Data
17/11/2022 - 18/11/2022
Hora
Tot el dia
Localització
Torre dels Frares, UVic-UCC
Carrer de la Laura, 7
08500 Vic
Descripció

La temàtica de l’esdeveniment d’enguany és “Horitzons de la bioètica”, i oferirà una oportunitat per a una reflexió compartida sobre alguns dels temes més urgents de la bioètica, qüestions que ens afecten avui i ho seguiran fent en el futur. La conferència s’organitzarà al voltant de quatre temes, i qualsevol ponència o presentació ha de relacionar-se amb algun d’aquests:

  • L’impacte de les noves biotecnologies: la tecnologia posa el nostre destí a les nostres pròpies mans per primera vegada en la història de la humanitat, però això comporta l’exigència de reflexionar sobre com gestionar el nostre enorme poder de manera creativa i responsable.
  • Ètica aplicada a diferents àmbits de la vida social: la crisi sanitària del COVID-19 ha sacsejat el món sencer. Volem reflexionar sobre com seguir valorant l’ètica personal, social i professional i l’ètica de les organitzacions, tant en el context de grans crisis com en entorns més normals.
  • Els reptes de l’ensenyament i l’aprenentatge de la bioètica: aprendre a actuar de manera ètica en l’exercici professional continua sent una de les principals preocupacions del professorat, dels membres dels comitès d’ètica i dels responsables sanitaris.
  • Gestionar el final de la vida: la nostra societat està incòmoda davant la mort. Alguns, com els transhumanistes, busquen evitar-ho del tot, mentre que altres defensen el seu dret a decidir quan posar fi a la seva pròpia vida, mitjançant l’eutanàsia o el suïcidi assistit.

Més informació: 

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article