Fitxa d'activitat

Homes en moviment

Data
18/11/2015 - 20/11/2015
Hora
Tot el dia
Localització
Espai Francesca Bonnemaison
c/ Sant Pere Més Baix, 7
08003 Barcelona
Descripció

Conferència Internacional “Men in Movement: Trans/formant les Masculinitats en la Política, la Cura i els Mitjans”, a càrrec de diversos ponents internacionals, organitzada pels Estudis d’Arts i Humanitats (UOC) i Homes Igualitaris (AHIGE Catalunya), amb la col·laboració de La Caixa, l’IN3 (grup de recerca mediaccions # Cultura Digital) i la Diputació de Barcelona.

L’estudi de les masculinitats s’ha generalitzat els últims 20 anys, però encara és minoritari en les ciències socials i els estudis de gènere. Amb aquest seminari aspiren a situar els estudis sobre les masculinitats com un camp rellevant d’estudi al nostre context i com una eina necessària per a entendre els processos de canvi social i entendre (i transformar) les relacions de gènere. Volen afavorir la reflexió entorn de les masculinitats per trobar paradigmes exploratoris i d’explicació que no siguin oposicionals (vell contra nou ni home contra dona) i parteixin d’una concepció dinàmica i complexa que explori les pràctiques, experiències, discursos i realitats dels homes en tres àmbits diferents: la política, les representacions, i la cura.

El seminari consta d’una conferència inicial de Mark Simpson el dia 18 de novembre i s’inaugura el dia 19 de novembre amb una conferència magistral de la doctora Claire Duncanson (Universitat d’Edimburg). S’estructura en tres sessions de treball amb quatre ponents cadascuna: «Homes i polítiques de gènere», «Homes i representació» i «Homes i cura». La conferència de clausura està a càrrec del doctor Jeff Hearn (Universitat d’Örebro, Suècia).

Totes les activitats són gratuïtes i compten amb servei de traducció simultània. Si us plau, demaneu-la en fer la vostra inscripció aquí.

Més informació

Imatge: Guy Muybridge / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article