Fitxa d'activitat

Festa de l’Astronomia a Banyoles

Data
13/06/2015 - 14/06/2015
Hora
10:30
Localització
Museu Darder de Banyoles
Plaça dels Estudis, 2
17007 Banyoles
Descripció

Jornada d’astronomia a Banyoles, organitzada per Astrobanyoles, amb la col·laboració del Museu Darder de Banyoles, Consorci de l’Estany, Ajuntament de Banyoles. Servei d’Educació, FECYT, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i el Departament de cultura.

Programa

  • 10:30 a 13:30h. El planetari blau, inflable per a nens i no tan nens. Gràcies a un projector Gotto, es pot veure tot el cel observable des de la Terra, la Lluna, els planetes. Al mateix temps es poden projectar sobre les estrelles les constel·lacions. Aquesta activitat es repetirà el diumenge dia 14 d’11.00 a 14.00.
  • 11 a 13h. Observació solar amb telescopi. A la plaça dels Estudis / carrer Servites.
  • 17h. Teatre «El judici a Galileu», representació teatral del text real del judici efectuat a en Galileu pel Tribunal de la Inquisició. L’octubre de 1632, el Sant Ofici (la Santa Inquisició Romana) va requerir la presència de Galileu a Roma. Galileu vivia a Florència, però estava malalt i massa feble per viatjar. Tenia 69 anys. Va emprendre el viatge uns mesos desprès, el 30 de gener de 1633 i va
    arribar a Roma el 13 de febrer. Desprès de quatre compareixences davant del Tribunal, finalment el 22 de juny de 1633, té lloc a l’església del convent dominicà de Santa Maria sobre Minerva la lectura de la sentència i la signatura de l’escrit d’abjuració. A l’acte van ser invitats 13 inquisidors, però tres no van voler anar-hi. A Galileu el van vestir amb l’hàbit blanc de penitent. Personatges: narrador, reverend Vincens Manculano (Comissari), monsenyor Carlo Sinceri (Procurador fiscal), secretari, assistent, Galileo Galilei i 8 cardenals inquisidors. Activitat realitzada per Associació Teatre de Contacte
  • 18h. Monòlegs de Ciència. The Big Van Theory. Monòlegs científics amb intenció divulgativa, on es denota que barrejar ciència i humor es pot convertir en un bon aliatge.

 Més informació

 

Loading Map....
Comparteix l'article