Fitxa d'activitat

Escriptores viatgeres

Data
30/11/2021
Hora
17:00
Descripció

El I Cicle de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC consisteix en tres activitats que tindran lloc durant els mesos de tardor. Aquest primer cicle de diàlegs està dedicat al tema del viatge i més en concret a allò que s’ha denominat “El viatge experiencial”.

Hi intervindran l’escriptor i crític Colm Tóibín, entrevistat per Joan Masnou, la historiadora de la literatura Neus Real, entrevistada per Pilar Godayol, i els escriptors Joan-Elies Adell i Joan Daniel Bezsonoff, que dialogaran amb Llorenç Soldevila. En les tres sessions esmentades es parlarà sobre les transposicions del jo en el territori; sobre les petjades de les escriptores viatgeres catalanes; i sobre la geografia i el paisatge vistos des dels sentiments i l’interior dels escriptors.

L’activitat està organitzada per la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic-UCC en col·laboració amb els grups de recerca Textos Literaris Contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO) i Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC), la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia. El cicle compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (convocatòria d’ajuts per a projectes de difusió de la recerca en l’àmbit de les lletres).

Més informació:

Podeu descarregar-vos el programa del cicle en pdf

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article