Fitxa d'activitat

El sopar dels sentits

Data
15/08/2015
Hora
20:20
Localització
Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Descripció

Joc gastronòmic, ciència i història a Barcelona. “El sopar dels sentits” és una experiència cultural d’Sternalia Productions, creadors dels “Sopars amb estrelles” de l’Observatori Fabra.

L’activitat es realitza a la Reial Acadèmica de Medicina de Catalunya (RAMC) i té com objectius convidar als assistents a experimentar com el cervell processa la informació sensorial de l’exterior a través d’un joc gastronòmic on participen els diferents òrgans sensorials: l’oïda, la vista, el gust, l’olfacte i el tacte, i apropar la història de la medicina a Barcelona.

L’activitat comença amb una visita comentada a l’emblemàtic edifici de la RAMC, al centre de la ciutat, amb un recorregut per les diferents estances de l’entitat, d’entre les quals destaca la Sala Gimbernat d’Anatomia.

Després, i per primera vegada pel públic en general, es té l’oportunitat de sopar en aquest escenari històric. El sopar consisteix en una activitat conduïda que permet experimentar les sensacions que es van generant plat a plat. Tant el menú, la disposició de les taules, el què i com s’expliquen els plats, la música… tot allò que genera una percepció, està ideat per assegurar la generació de diferents sensacions.

A través de les explicacions i les experiències del sopar, es vol ajudar als participants a comprovar com el cervell construeix la realitat amb la informació que li arriba dels sentits, i com aquesta realitat no sempre coincideix amb el que creiem estar vivint. Tot un joc gastronòmic ideat per generar diferents percepcions sensorials a base de música, llum, sabors, colors, olors i textures.

Preus, inscripcions i més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article