Fitxa d'activitat

Cartell dels esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes. Temes: alimentació, seguretat, petroli, esport, límits, piula ciència, càncer

El món després del petroli

Data
13/12/2015
Hora
09:00
Localització
Restaurant 7 Portes
Passeig d'Isabel II, 14
08003 Barcelona
Descripció

Tertúlia «La revolució energètica: el món després del petroli», amb Mariano Marzo, catedràtic d’Estratigrafia i profesor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, i Pep Salas, cofundador de l’empresa Enerbyte i expert en transició energètica. Modera l’acte el periodista Eduard Berraondo. La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’Associació Catalana de Comunicació Científica i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB i l’Obra Social “La Caixa”.

En les darreres dècades hem recollit evidències més que suficients de la insostenibilitat del petroli, el gas i el carbó. Aquestes fonts d’energia s’esgoten, tenen un futur limitat i són la principal causa de l’escalfament global i de molts altres problemes ambientals. Per si això fos poc, tota aquesta problemàtica té profundes implicacions econòmiques i socials. La transició cap a un nou model energètic basat en les fonts renovables i inesgotables, com el vent, el Sol o la fusió nuclear, és lenta i tortuosa però inevitable si volem garantir el nostre progrés i futur.

Mariano Marzo i Pep Salas ens parlaran sobre a quin punt d’aquesta transició ens trobem, quins són els principals reptes a què cal fer front per dur-la a terme i per a que la propera revolució energètica esdevingui realitat. Ho faran al proper esmorzar de ciència al 7 Portes.

El debat estarà introduït per el monòleg científic en clau d’humor de la companyia The Big Van Theory.

La sessió d’esmorzar de forquilla i tertúlia científica té un preu de 25 euros.

Els Esmorzars de Ciència

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9:00 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:00 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article