Fitxa d'activitat

Coproducció de la política de clima

Data
14/03/2018
Hora
11:00
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

El grup de recerca Urban Transformation and Global Change Laboratory (TURBA Lab) de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC organitza el seminari de recerca “Coproducció de la política de clima: Una oportunitat innovadora per a la interacció amb els grups d’interès urbans? Lliçons apreses del Pla Clima a Barcelona” a càrrec de Mar Grau Satorras, investigadora postdoctoral i membre d’aquest grup de recerca.

Les pioneres polítiques urbanes de clima poden ajudar a fer front als reptes globals derivats del canvi climàtic, particularment en un context de negociacions internacionals estancades. Les ciutats tenen una arena excel·lent per experimentar i innovar en la governança climàtica, de manera que reptes pendents com la implicació efectiva de ciutadans i actors amb diferents coneixements, vulnerabilitats, i capacitats de resposta al canvi climàtic es poden abordar. En aquest sentit, la “co-producció” és un concepte emergent que promet incloure millor a ciutadans i actors en la provisió de serveis públics, la producció de coneixement, o la presa de decisions.

Mentre que la recerca en canvi climàtic ha reconegut la multiplicitat d’usos i significats acadèmics del terme “co-producció”, poc se sap sobre com els actors socials convidats a materialitzar-la utilitzen aquest terme. Per això, aquesta recerca té per objectiu comprendre com la noció de “co-producció” es conceptualitza i s’operacionalitza en el context de la creació de polítiques públiques urbanes de clima. Específicament, il·lustrem aquesta qüestió amb un cas d’estudi sobre un procés de co-producció facilitat per les TIC: el Pla Clima de Barcelona.

El seminari, que es celebrarà en anglès i català, serà enregistrat en vídeo i retransmès via live streaming.

Inscripció gratuïta aquí (sala amb aforament limitat).

Més informació
Imatge: La Fàbrica del Sol
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article