Fitxa d'activitat

Cooperativisme de plataforma

Data
09/06/2016
Hora
18:30
Localització
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Descripció

El CCCB acull la conferència “De l’economia col·laborativa corporativa al cooperativisme de plataforma” a càrrec de Trebor Scholz que és autor del llibre “Cooperativismo de plataforma. Desafiando la economía colaborativa corporativa” (Dimmons, 2016). La sessió és una activitat organitzada conjuntament amb el grup de recerca Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC, i la col·laboració de Procomuns.net, IGOP.net, P2Pvalue i BCNActiva.

La presentació anirà a càrrec de Mayo Fuster, directora del grup Dimmons sobre economia col·laborativa, i la sessió, que serà en anglès amb traducció simultània, es podrà seguir en directe per streaming a través del web del CCCB. L’entrada és lliure però l’aforament limitat.

“Cooperativismo de plataforma. Desafiando la economía colaborativa corporativa” és un assaig sobre la desconfiança que s’està creant al consum col·laboratiu, en què grans corporacions eliminen valors democràtics com la responsabilitat laboral, els drets dels treballadors, etc. Scholz introdueix el concepte de cooperativisme de plataforma per proposar un moviment econòmic que beneficiï a més ciutadans i ciutadanes.

Durant la conferència Trebor Scholz parlarà sobre els dilemes que planteja l’economia col·laborativa, terme que defineix aquells models d’intercanvi de productes o serveis entre particulars basats en compartir o intercanviar en lloc de posseir. Els models de Airbnb, Uber o eBay són equiparables a aquestes noves formes d’intercanvi que desafien el model de negoci de les empreses tradicionals? Com encaixen els drets dels treballadors i les garanties socials comunitàries en aquest sistema? Una versió del cooperativisme adaptada a l’àmbit digital, podria ser una alternativa a les perversions de l’economia col·laborativa corporativa?

Més informació

Imatge: James Seibold ©
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article