Fitxa d'activitat

Conferència virtual “Ningú està sol en soledat” a càrrec de Laura Coll

Data
20/10/2022
Hora
17:00
Descripció

Morir en soledat, l’aïllament social i la soledat no desitjada constitueixen una pandèmia silenciosa del primer món, que afecta de manera especial les persones grans, però també a joves i altres grups com ara les persones amb discapacitat. L’envelliment de la població, els nous models de família, els canvis en els valors que ha experimentat la societat i l’aparició de la COVID-19 han contribuït a agreujar aquest problema social, familiar i personal.  

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials prepara per al 20 d’octubre la conferència virtual “Ningú està sol en soledat” conjuntament amb Osonament i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La xerrada és gratuïta i es retransmetrà en directe a través de la plataforma Zoom. 

La xerrada anirà a càrrec de Laura Coll, llicenciada en Medicina i doctora en Salut Pública. La ponent parlarà sobre els conceptes de soledat, aïllament social, integració social, suport i xarxa social, així com de les relacions i les diferències que hi ha entre ells i de les diverses tipologies de soledat. Relacionarà la soledat al llarg de la vida amb la salut, posant de manifest com determinants socials de la salut –com poden ser el gènere, la classe social, el nivell educatiu, el lloc d’origen o la discapacitat, entre d’altres- poden afavorir o prevenir la soledat no desitjada i com aquesta està relacionada amb la salut física i mental.

Més informació i inscripcions: 

  • Organització: DIXIT Vic. 
  • Col·laboració: Osonament i la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic-UCC. 
Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article