Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició +Humans

Conducta humana front els dilemes socials

Data
15/12/2016
Hora
15:00
Localització
Edifici UOC Castelldefels
Avinguda Carl Friedrich Gauss, 5. Parc Mediterrani de la Tecnologia, Edifici B3.
08860 Castelldefels
Descripció

Xerrada “Estudi de les respostes conductuals dels éssers humans als dilemes socials” a càrrec de Yamir Moreno, subdirector de l’Institut de Biocomputació i Física de Sistemes Complexos de la Universitat de Saragossa. La xerrada està organitzada pel grup de recerca Complex Systems (CoSIN3) de l’IN3.

El grup Complex Systems centra la seva recerca en el descobriment dels mecanismes subjacents en els sistemes complexos en xarxa. En aquesta ocasió organitza una xerrada en anglès sobre els darrers progressos en l’estudi de les respostes conductuals mitjançant l’anàlisi dels resultats de diversos experiments on els humans s’enfronten a dilemes socials.

Últimament la modelització dels sistemes socials ha rebut una atenció renovada de resultes de la revolució de la ciència de les dades. Seria ideal poder desenvolupar eines i mètodes que permetessin realitzar simulacions in silico d’escenaris i sistemes socials d’un món real. Amb aquest propòsit, és fonamental crear models que continguin tants detalls com sigui possible sobre el comportament humà en diverses escales. Avui dia això representa un repte a causa del coneixement tan limitat que tenim de les lleis que descriuen la majoria de les respostes conductuals dels éssers humans.

En aquesta xerrada, descrivim els últims progressos que s’han fet en aquesta direcció mitjançant l’anàlisi dels resultats de diversos experiments en què els humans −en alguns casos, en un nombre reduït, i en altres hi han participat centenars− s’enfronten amb una diversitat de dilemes socials. També identifiquem els reptes experimentals (dades) i teòrics en l’estudi dels sistemes tecnosocials, i proposem una manera d’abordar aquests problemes.

L’entrada és lliure però cal confirmar l’assistència enviant un e-mail a icarol@uoc.edu.

Més informació
Imatge: CCCB
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article