Fitxa d'activitat

Com és una ciutat que ens cuida?

Data
28/02/2017
Hora
18:00
Localització
Sortida de metro de Joanic
Carrer de Pi i Margall, 1,
Barcelona
Descripció

Ruta “Com és una ciutat que ens cuida?” amb perspectiva feminista per l’urbanisme de la Vil·la de Gràcia, a càrrec del Col·lectiu Punt 6 en el marc del Dia Mundial de la Dona. Aquesta activitat forma part del cicle La Ciutat Cuidadora.

Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d’un ecosistema natural. A través de quatre recorreguts i una gimcana parlarem de com ha de ser una ciutat cuidadora.

Descobrirem com el barri de la Vila de Gràcia respon als temes de proximitat i de reducció del trànsit rodat, i com aquestes característiques conviuen amb la problemàtica de la gentrificació i la turistificació. Analitzarem com l’entorn construït respon a la proximitat com a qualitat bàsica per poder desenvolupar la nostra vida quotidiana a través de la configuració urbana i la xarxa d’usos que hi ha. També podrem analitzar l’aplicació de la teoria de les superilles a l’interior de la trama del barri a través de la priorització de la mobilitat de les persones. Contraposant aquestes característiques a les problemàtiques de la gentrificació i la turistificació del barri.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Més informació
Imatge: La Fàbrica del Sol
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article