Fitxa d'activitat

El cofre d’Ada Byron

Data
27/02/2017 - 02/03/2017
Hora
09:30
Localització
Palau 1 de Fira de Barcelona – Recinte de Montjuïc
Plaça d'Espanya
Barcelona
Descripció

Escape room tecnològica “El cofre d’Ada Byron” per a joves d’entre 13 i 16 anys, dins del Youth Mobile Festival, el YoMo. L’activitat està organitzada per l’empresa de serveis TIC BaseTIS i l’escola de programació i robòtica Codelearn.

L’activitat

L’escape room s’emmarca en el món d’Ada Byron, matemàtica, física i primera persona programadora de la història. Caldran nocions de lògica, enginy, memòria, rapidesa i tecnològia per obrir un cofre que va pertànyer a Ada Byron. Per aconseguir-ho, els participant han de superar quatre reptes en menys de 20 minuts, els quals combinen diferents tecnologies i es relacionen amb l’aportació d’Ada Byron al coneixement tecnològic i a la programació.

Una prova de memòria i agilitat mental, una de lògica per desxifrar un codi secret i una de destresa tecnològica proporcionen una sèrie numèrica. Aquest codi permetrà obrir el cofre mitjançant una tarja NFC i desvetllar el secret que s’hi amaga.

La història

Ada Byron és coneguda com la primera programadora de la història. A mitjan segle XIX, la seva col·laboració amb Charles Babbage va ser clau per al funcionament d’un computador mecànic. A les seves notes, publicades el 1842, hi descriu el que es considera el primer algorisme per a ordinador de la història. Un algorisme és un conjunt d’instruccions que serveixen per executar una tasca o resoldre un problema. Ada Byron va ser la primera persona en crear-ne un que pogués executar una màquina.

Una altra important contribució d’aquesta física i matemàtica en el món de la computació la va fer en la creació de la targeta perforada. Aquest fou el primer mitjà utilitzat per emmagatzemar i entrar informació a una màquina i fins fa 30 anys encara es feia servir en els ordinadors més avançats. Així mateix, Ada Byron va fer recerca en l’electricitat i el magnetisme, disciplines emergents i innovadores en la seva època. Tots aquests aspectes queden reflectits en l’escape room “El cofre d’Ada Byron”, al festival YoMo.

L’activitat és oberta només a les persones que s’hagin inscrit al Festival YoMo, durant el període de registre.

Més informació
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article