Fitxa d'activitat

Cicle “Terra de gegants”: REALMENT EXTINTS? DINOSAURES TERÒPODES I LA TRANSICIÓ CAP A LES AUS

Data
21/11/2023
Hora
19:00
Localització
Museu de la Ciència CosmoCaixa
Carrer Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

La transició evolutiva entre teròpodes i aus ha estat un repte i ha suposat un debat encès en la història de la paleontologia. La causa d’aquesta incertesa evolutiva es va deure, en part, a l’escàs i pobre registre fòssil a escala mundial fins al 1980. Malgrat això, a partir d’aleshores, l’increment d’exemplars s’ha disparat. En concret, els descobriments procedents dels dipòsits de la placa ibèrica i els Pirineus, amb exemplars complets i articulats de maniraptors preservats de manera excepcional, han contribuït a revelar com va succeir aquesta transició evolutiva.

En aquesta xerrada, la doctora Buscalioni ens explicarà detalladament no tan sols d’anatomia del vol, sinó també el creixement, la fisiologia, la reproducció i els hàbitats dels dinosaures voladors, dels quals van evolucionar les primeres aus.

A càrrec de:

Angela D. Buscalioni, doctora en Ciències, especialitat en Paleobiologia, per la Universitat Autònoma de Madrid. Actualment és professora titular de Paleontologia d’aquesta universitat i directora del Centre per a la Integració en Paleobiologia (CIPb-UAM). Acumula més d’un centenar de publicacions de diverses branques paleontològiques, i en destaquen, especialment, els seus nombrosos treballs sobre la tafonomia i la paleoecologia del jaciment de les Hoyas, del cretàcic inferior de Conca.

En col·laboració amb: L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Més informació:

  • La conferència es farà en castellà
  • El preu de la conferència inclou l’entrada a les exposicions
  • Abans de la conferència, participa a la visita comentada de l’exposició “Dinosaures de la Patagònia”, en la qual descobriràs tots els seus secrets. Més informació i reserva d’entrades, aquí.
  • Amb l’entrada de la conferència gaudiràs d’un 15% de descompte a la cafeteria i al restaurant. Promoció vàlida fins el 22 de desembre de 2023
  • Disposem d’espai habilitat per a públic amb mobilitat reduïda. Si necessita fer-ne ús contacti amb icosmocaixa@magmacultura.com
  • Més informació i reserva d’entrades del seminari, aquí.
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article