Fitxa d'activitat

Cicle “Terra de gegants”: MOLT MÉS QUE PRESES: ELS ÚLTIMS DESCOBRIMENTS D’ORNITÒPODES

Data
28/11/2023
Hora
19:00
Localització
Museu de la Ciència CosmoCaixa
Carrer Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

Els ornitòpodes són un dels clades de dinosaures herbívors bípedes més diversos. Se n’han trobat restes de diferents períodes, des del juràssic fins al final del cretaci, a tots els continents. En aquesta xerrada, la Dra. Cruzado-Caballero ens parlarà dels últims descobriments fets i explicarà detalls dels elasmaris de Sud-amèrica i dels hadrosàurids o dinosaures de bec d’ànec, tots dos de la família dels iguanodonts.

Dins del registre fòssil d’aquests grups, excepcionalment abundants, s’han descobert i analitzat restes fossilitzades d’ous, empremtes, becs, pues, farcits endocranials… A la Península, concretament a Burgos, Aragó i els Pirineus, s’han descrit més d’una dotzena d’espècies d’ornitòpodes, molt abundants al final del cretaci. Quines semblances i diferències hi ha entre els ornitòpodes ibèrics i les faunes sud-americanes?

A càrrec de:

Penélope Cruzado-Caballero, doctora en Paleontologia per la Universitat de Saragossa especialitzada en dinosaures ornitòpodes. Actualment és professora a la Universitat de la Laguna (Canàries). Té més d’un centenar de publicacions en revistes científiques locals i internacionals i ha participat en equips d’investigació en jaciments reconeguts mundialment.

En col·laboració amb: L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Més informació:

  • La conferència es farà en castellà
  • El preu de la conferència inclou l’entrada a les exposicions
  • Abans de la conferència, participa a la visita comentada de l’exposició “Dinosaures de la Patagònia”, en la qual descobriràs tots els seus secrets. Més informació i reserva d’entrades, aquí.
  • Amb l’entrada de la conferència gaudiràs d’un 15% de descompte a la cafeteria i al restaurant. Promoció vàlida fins el 22 de desembre de 2023
  • Disposem d’espai habilitat per a públic amb mobilitat reduïda. Si necessita fer-ne ús contacti amb icosmocaixa@magmacultura.com
  • Més informació i reserva d’entrades del seminari, aquí.
Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article