Fitxa d'activitat

Cicle de la llum

Data
24/02/2015
Hora
20:00
Localització
Museu de Sant Cugat
Carrer Villa, 68
08173 Sant Cugat del Vallès
Descripció

Cicle de conferències “Cicle de la llum”, organitzat per l’Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix, amb motiu de l’Any Internacional de la Llum el 2015.

La celebració de l’Any Internacional de la Llum és una eina per a conscienciar la ciutadania de la importància de les ciències, l’òptica i les tecnologies basades en la llum. També és una oportunitat per promoure el desenvolupament sostenible, reduir la contaminació lumínica i la despesa energètica, promoure l’ensenyament de la cultura, les ciències, les tecnologies i la innovació especialment entre els joves.

L’Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix se suma a aquestes iniciatives amb la programació del cicle de conferències divulgatives més potent de Catalunya, amb ponents de gran rellevància del món científic nacional i internacional, que ens transmetran els seus coneixements d’una manera clara i entenedora, setmana darrere setmana, al llarg del l’any.

Programa de primavera

  • Dimarts, 24 de febrer. “Llums i ombres sobre les monarquies”, a càrrec de Francesc Carol, professor associat del Museu Egipci de Barcelona.
  • Dijous, 26 de febrer. “Einstein: La persona darrere del mite”, a càrrec de Jesús M. Galech, doctor en Història de la Ciència per la UAB.
  • Dijous, 5 de març. “Einstein entre la llum i la matèria”, a càrrec de David Jou, catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la UAB.
  • Dijous, 12 de març. “Aplicacions actuals del làser”, a càrrec de Ramon Vilaseca, catedràtic del Departament de Física i Enginyeria Nuclear de la UPC.
  • Dimarts, 17 de març. “Luz sobre nuestro mediterráneo: Los problemas compartidos”, a càrrec de Rafael Rodríguez, professor investigador del CSIC.
  • Dijous, 19 de març. “Introducció a la relativitat especial”, a càrrec d’Andreu Valls, enginyer industrial per la UPC.
  • Dimarts, 24 de març. “Einstein”, a càrrec d’Oriol Pujolàs de l’Institut de Física d’Altes Energies.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article