Fitxa d'activitat

«Cafès Científics UB» – Cal separar l’obra d’art de l’autor?

Data
05/10/2023
Hora
19:00
Localització
Espai Mallorca
plaça de Vicenç Martorell, 1, 08001 Barcelona
Barcelona
Descripció

Engeguem els Cafès Científics de la UB per continuar celebrant la Nit Europea de la Recerca!

El cicle de col·loquis en què diferents especialistes de l’àmbit universitari reflexionen sobre qüestions actuals. Les temàtiques són molt diverses i cada una d’elles és analitzada des de diferents àmbits del coneixement. Nosaltres posem el cafè i la recerca, i esperem el públic per generar el diàleg i l’intercanvi! Us hi esperem!


«Cafès Científics UB» – Cal separar l’obra d’art de l’autor?

La vinculació de les obres d’art a les conductes del seu autor ha esdevingut tema de debat social. Cal reformular la lectura històrica de les peces un cop descoberts alguns aspectes, fins ara desconeguts, dels seus autors? Hem de modificar les obres d’art per tal d’adequar-les als cànons o normes actuals? Cal limitar la projecció social de les obres en funció de determinades conductes dels seus autors i autores? La vàlua de les obres d’art es pot veure modificada per accions no artístiques de qui l’ha creat?

  • Especialistes
    Carles Mancho Suárez. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història. Institut de Recerca en Cultures Medievals de la UB (IRCVM).
    Martina Tosticarelli. Departament d’Història de l’Art. Facultat de Geografia i Història.
  • Moderació: Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I)
  • Públic: general, amb inscripció prèvia i aforament limitat de quaranta persones.

INSCRIPCIONS


Més informació:

El cicle de col·loquis se celebrarà les tardes d’octubre i novembre, tota la programació està disponible a la pàgina web del projecte.

Els Cafès Científics de la UB estan organitzats conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB, la delegada del rector per a la divulgació científica, i diverses facultats i instituts de recerca de la UB, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació i el cofinançament del programa de recerca i innovació Horitzó Europa de la Unió Europea, en el marc del projecte NitRecerCat (101061189). Els cafès científics de la UB s’organitzen amb motiu de la celebració de la Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night), que, sota el lema «Recerca pel canvi», vol oferir tot un seguit d’activitats de promoció de la recerca.

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article