Fitxa d'activitat

ArqueUB per a estudiants preuniversitaris

Data
02/07/2018 - 06/07/2018
Hora
09:30
Localització
Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona
Carrer Montalegre, 6
08001 Barcelona
Descripció

Visita-taller “ArqueUB, com vivien els veïns del Raval de segles passats” adreçades a estudiants preuniversitaris per descobrir com era la vida quotidiana dels habitants de la ciutat en el passat.

Alguna vegada has volgut veure de prop com treballa un arqueòleg? Saps que a Barcelona ho pots fer? Si t’interessa l’arqueologia, vols saber què s’amaga sota terra i descobrir com es treballa en aquesta disciplina, t’interessa ArqueUB.

La Universitat de Barcelona ofereix estades a joves que hagin cursat quart d’ESO o primer de batxillerat i que vulguin conèixer en primera persona el món de l’arqueologia. L’activitat es duu a terme al camp experimental del campus d’Humanitats de la UB, al barri del Raval. Els joves hauran de treballar amb estudiants universitaris de grau, que els guiaran en la seva feina. D’aquesta manera, podran participar en tasques reals que es fan en un camp de treball.

ArqueUB és un projecte de divulgació científica que vol apropar el món de l’arqueologia a la ciutadania. Aquesta iniciativa gira a l’entorn del singular camp experimental de la UB ubicat en ple centre de la ciutat, al campus d’Humanitats, al barri del Raval. El projecte està organitzat conjuntament per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la UB i pel Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la Facultat de Geografia i Història de la UB, amb el suport del Ajuntament de Barcelona.

Informació pràctica
 • Període: L’activitat té lloc entre el 25 de juny i el 20 de juliol de 2018.
 • Públic: estudiants que hagin cursat quart d’ESO o primer de batxillerat
 • Durada de l’estada: una setmana
 • Nombre de places i torns: 8 places (2 joves per torn)
  • Primer torn: del 25 al 29 de juny
  • Segon torn: del 2 al 6 de juliol
  • Tercer torn: del 9 al 13 de juliol
  • Quart torn: del 16 al 20 de juliol
 • Horari dels torns: de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h, amb una pausa per esmorzar.
 • Tasques: documentació prèvia del jaciment a partir de la documentació que la UB lliura als joves. Tasques relacionades amb l’excavació sota la supervisió dels arqueòlegs i els estudiants de grau. Elaboració d’un diari de camp en format digital. Aquesta tasca s’ha de fer individualment o en equip. Els diaris, després de ser revisats, es publicaran al portal d’ArqueUB, Diari de camp dels alumnes participants.

Més informació i inscripcions

Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article