Fitxa d'activitat

Arcturus imposa el seu color

Data
19/05/2017
Hora
22:00
Localització
Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola
Carretera de l'Església, 92
Barcelona
Descripció

Nit d’astronomia “Entre el cel i la terra: Arcturus imposa el seu color”, per introduir-nos en l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes, organitzada per La Fàbrica del Sol. Coorganitzada amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Amb motiu del Festival Vilamon, el Festival del Turisme Responsable de Barcelona. Aquesta activitat serà gratuïta.

Roques, pedres, meteorits, astres i planetes ens parlen i ens expliquen els secrets del passat, només cal saber-los interpretar per descobrir la ciutat de Barcelona des d’una perspectiva científica i cultural nova.

La primavera astronòmica arriba a la plenitud amb la presència de la constel·lació del Bover, amb Arcturus com a estrella principal, pràcticament al zenit. Ens iniciarem en l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. L’activitat combina explicacions teòriques: què són les estrelles, quines diferencies presenten amb els planetes, mitologia associada; amb observacions a l’exterior: identificació de constel•lacions a ull nu i observació amb telescopi.

Cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.

Més informació
Imatge: Paul Gilmore / Unsplash
Imprimeix Imprimeix
Loading Map....
Comparteix l'article