Fitxa d'activitat

Amb la recerca, fem ciutat!

Data
28/09/2022
Hora
17:30
Localització
Pati de l’escorxador
Av. de Joncadella, 2
08242 Manresa
Descripció

Apunta’t a les diferents activitats que s’organitzen a Manresa per celebrar la Nit Europea de la Recerca i descobreix les investigacions que les universitats, centres sanitaris i el centre tecnològic de la ciutat porten a terme.

L’acte central contindrà un cicle de sis micro-xerrades sobre recerca en l’àmbit de la salut:

  • “La salut dels joves”, impartida per l’investigador d’UManresa Albert Espelt Hernàndez.
  • “Recerca aplicada i Innovació en desinfecció davant l’emergència sanitària de la Covid-19”, a càrrec de la coordinadora científica de l’àrea de sostenibilitat d’Eurocat, Irene Jubany Güell.
  • “Impacte de la natació a nivell cardiovascular”, impartida per l’adjunta del servei de cardiologia d’Althaia, Vanessa Martínez Garcia.
  • “Ajudant a transitar en el laberint de la demència: Programa el cuidador expert”, a càrrec de la directora d’innovació a Sant Andreu Salut, Maria Bosch Gall.
  • “(In)visibilitat de la covid persistent: automaneig i gestió en atenció primària”, impartida per la investigadora de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS a la Catalunya Central, Aïna Fuster Casanovas.
  • “Medicina i enginyeria. Present i futur d’una relació necessària”, a càrrec del professor d’UPC Manresa Esteban Peña Pitarch.

Abans, es farà l’activitat ‘Laboratoris oberts’, que permetrà conèixer el túnel de vent d’UPC Manresa i el CISARC – Centre d’Innovació en Simulació, d’UManresa/UVic-UCC. També, tindrà lloc la proposta per empreses ‘Cafè amb la recerca. La investigació per la salut a mida’, a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM).

Organitza: Ajuntament de Manresa, UPC Manresa, UManresa-UVic-UCC, Observatori de la recerca de la Catalunya Central, Biblioteca del campus universitari de Manresa (BCUM), Eurecat, Althaia, Sant Andreu Salut, ICS Catalunya Central. Amb la col·laboració d’ACCIÓ.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Map Unavailable
Comparteix l'article