Fitxa d'activitat

Actualització sobre la Infecció per VIH i la pandèmia de COVID-19

Data
20/04/2023
Hora
15:00
Descripció

El proper 20 d’abril tindrà lloc la jornada gratuïta “Actualització sobre la Infecció per VIH i la pandèmia de COVID-19“.

Tot i que les pandèmies per VIH i per SARS-CoV-2 difereixen en molts aspectes, també comparteixen característiques importants: les dues emergeixen com una malaltia poc entesa amb opcions limitades de tractament i prevenció, una ràpida propagació a tot el món, un impacte desproporcionat en els més vulnerables i totes dues han estat causa d’estrès profund en els sistemes de salut i de suport social i econòmics. La resposta en front el VIH des del seu inici ha suposat una mobilització global sense precedents que ha aconseguit revertir una pandèmia que s’ha cobrat més de 40 milions de vides, generant estructures, eines i recursos que poden ser ara d’utilitat per respondre a noves pandèmies com la causada pel SARS-CoV-2. Si som capaços d’incorporar les lliçons apreses en la lluita contra el VIH en la resposta global contra la COVID, podrem aconseguir un aprenentatge més eficaç, ràpid i continuat, s’evitaran errors i s’aconseguirà reduir l’impacte negatiu en la salut pública.
Cal no oblidar, però, que encara que els avenços en els més de 30 anys de lluita contra el VIH han estat enormes i en l’última dècada s’ha aconseguit fins i tot que el nombre de noves infeccions vagi disminuint any rere any, en el 2021 encara es van registrar uns 1,5 milions de nous casos i el nombre de persones que convivien amb el VIH era de 40 milions a nivell global.

La Jornada, organitzada per la Càtedra de Malalties Infeccioses i Immunitat de la UVic-UCC, està adreçada a professionals de l’àmbit de la salut, estudiants de medicina, d’infermeria i de biociències.

Certificació: Certificat d’assistència. Cal assistir al 100% de la sessió. Al finalitzar la jornada el participant haurà de contestar una enquesta de satisfacció.

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article