Articles

Cartell de l'exposició +Humans

Del 5 al 12 d’octubre

Aquesta setmana arriba a Barcelona una de les exposicions més esperades de l’any, “+Humans”, una mostra que analitza el futur de l’ésser humà davant la irrupció de la ciència i de la tecnologia a les nostres vides. A les nostres vides i als nostres cossos, de fet. La ciència està desxifrant el codi del nostre funcionament, el conjunt d’instruccions que ens fan ser com som. La tecnologia té la capacitat de modificar-les, d’intriduir-se al nostre cos, d’interactuar amb els nostres òrgans, teixits i cèl·lules i no només guarir-nos d’un mal, sinó millorar-nos, perfeccionar-nos. Tots aquests aspectes i les seves implicacions socials i ètiques queden reflectits a l’exposició, que es podrà visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins l’abril de l’any vinent. La mostra promet i les més de 20 activitats que el centre ha programat en el seu marc, també. No us ho perdeu.

L’altre esdeveniment a destacar aquesta setmana, són les Jornades Europees del Patrimoni. Un any més, durant quatre dies, museus, centres culturals, edificis emblemàtics i altres instal·lacions de tot Catalunya, moltes d’elles relacionades amb la ciència, la tècnica, el passat industrial o l’entorn natural, obren les seves portes i organitzen activitats per a tots els públics.

També aquests dies, algunes entitats reprenen l’activitat d’abans d’estiu i enceten cicles de conferències. És el cas de les Visions de la Ciència a les biblioteques de Barcelona, aquesta tardor dedicades a la ciència i la religió, les conferències de dilluns a la Residència d’Investigadors, les conferències de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell o el programa divulgatiu Pessics de Ciència de l’Hospitalet de Llobregat.

La setmana compta amb més activitats de cultura científica. Consulteu-les en aquests enllaços:

Imatge: CCCB