Fitxa d'activitat

L’amor en els temps de Grindr

Data
26/05/2015
Hora
12:00
Localització
Edifici Barcelona Growth Centre – IN3
c/ Roc Boronat, 117, 6a planta, Sala 6C
08018 Barcelona
Descripció

Seminari de recerca “Sexualitat HSH: Representacions globals i auto-presentacions geo-localitzades. L’amor en els temps de Grindr”, presentat per Erick Gómez Narváez, Visiting Scholar de l’IN3.

En aquest seminari es proposa presentar l’actual estat d’una investigació en curs sobre la sexualitat dels homes que tenen sexe amb altres homes (HSH) en termes de la seva relació amb certes eines tecnològiques que han irromput amb força en l’actualitat, i que sintetitzen elements d’eines anteriors, com els llocs web de contactes, els blocs i els fòrums, amb funcionalitats tecnològiques específiques, com la geo-localització amb GPS, la connexió mòbil a internet i la facilitat per prosumir i compartir continguts.

Partint d’un enfocament qualitatiu, es farà servir com a porta d’entrada a aquestes tecnologies de dos llocs específics, Grindr i Tumblr, i, des de la perspectiva dels usuaris, es buscarà explorar les diferències entre aquestes aplicacions i altres eines prèvies, la seva apropiació pràctica més enllà dels fins per als quals van ser creades i la imbricació d’aquestes eines en contextos en línia i fora de línia, així com les formes d’auto-presentar-se, de representar la sexualitat, el gènere i el cos i de relacionar-se amb altres persones. En tractar-se d’aplicacions disponibles a nivell global, es buscarà contrastar les particularitats en els usos locals a partir de l’observació i dels informants de tres contextos específics: les ciutats de Barcelona (Espanya), Mèxic D.F. (Mèxic) i Manaus (Brasil).

Inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a mediaccions@gmail.com.

L’organització del seminari, que es celebrarà en castellà, és a càrrec del grup de recerca mediaccions # Cultura Digital de l’IN3.

Més informació

Carregant mapa...
Comparteix l'article