Fitxa d'activitat

Osona: l’impacte de la Covid-19 (Osona Debats)

Data
14/05/2021
Hora
16:00
Descripció

La Fundació Antiga Caixa Manlleu impulsa des de fa uns anys una jornada que porta per títol Osona Debats, per tractar temàtiques d’interès i actualitat per a la comarca. Enguany, juntament amb l’Ateneu de Vic, presenten “Osona: l’impacte de la Covid-19”. Jordi Collet, sociòleg, vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, i investigador del Grup de Recerca Educativa de la UVic-UCC, participarà en aquesta jornada impartint la xerrada “La Prova del cotó del sistema educatiu”. L’esdeveniment se celebrarà al Casino de Vic, Sala Modernista. Les conferències també es podran seguir en directe per streaming a: www.ateneudevic.cat

La pandèmia de la Covid-19 ens situa davant un escenari inèdit. Això, precisament, en dificulta l’anàlisi. Com que no hi ha precedents similars durant l’últim segle no existeix, tampoc, un manual d’instruccions sobre com abordar la situació. Durant els primers mesos l’atenció principal es va centrar en l’abordatge sanitari: donar respostes als milers de persones que dia sí, i dia també, s’infectaven del virus amb l’objectiu d’evitar, alhora, el col·lapse dels serveis hospitalaris. Expirat l’estat d’alarma, però present l’amenaça del virus, ha tornat, amb restriccions, l’activitat quotidiana. Els esperats rebrots, que ja han obligat a prendre mesures addicionals per frenar la cadena de contagis, ens deixa immersos en un clima d’incertesa sobre què ens depararà el futur.
No només en l’àmbit sanitari, sinó en molts d’altres: també en l’econòmic, el social o el cultural. En un moment en què tots ens plantegem moltes preguntes i tenim poques respostes és oportú aturar-se per dialogar i reflexionar. Això, precisament, és el que planteja Osona Debats, una jornada per adreçar una mirada diversa a l’impacte de la covid-19: què provoca? Què canvia? Com s’afronta?. Un mateix objecte de reflexió avaluat des de punts de vista diversos.

La jornada Osona Debats dona lloc a una publicació que recull les aportacions dels i les professionals que hi intervenen i que es distribueix gratuïtament a les entitats i institucions interessades.

Aforament limitat. Atesa la situació sanitària, caldrà fer inscripció a: fundacio@fundacioacm.cat

 

Imprimeix Imprimeix
Comparteix l'article