Fitxa d'activitat

Matemàtiques i vida quotidiana

Data
09/02/2015
Hora
18:30
Localització
Neàpolis
Rambla de l'Exposició, 59
08800 Vilanova i la Geltrú
Descripció

Conferència “Matemàtiques i vida quotidiana” a càrrec del matemàtic, doctor en pedagogia i divulgador Joan Gómez i Urgellés, organitzada pel Campus Universitari de la Mediterrània de Vilanova i la Geltrú.

Són avorrides les matemàtiques? Hollywood ens enganya? Pot King Kong pujar al Empire State sense que caigui? Sortim del cinema i anem al supermercat, paguem amb una tarja de crèdit, perquè té aquesta forma? Comprem un litre de llet i tot seguit un paquet de papers DinA4, quines matemàtiques hi ha en tot això? Quina relació hi ha entre el DNI, Julius César i els nombres primers? En la xerrada es presenta una paròdia de l’ensenyament actual i alhora una tendre invitació a l’apassionant mon de l’aprenentatge de les matemàtiques.

Farem un viatge matemàtic, sense formalismes ni l’abstracció pròpia de les matemàtiques “d’ofici” de l’ensenyament tradicional, a partir dels aspectes quotidians amb l’objectiu demostrar la seducció matemàtica. Esperem que aquesta aventura us encoratgi a mirar el món matemàticament i alhora a estimar aquesta noble ciència de les matemàtiques.

La conferència està adreçada a tots als públics amb la voluntat de passar un a estona amena i entretinguda.

Més informació

 

Carregant mapa...
Comparteix l'article