Fitxa d'activitat

La dona al món industrial

Data
31/01/2015 - 21/06/2015
Hora
10:00
Localització
Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Descripció

Exposició “La dona al món industrial”, que mostra la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país, exposant les condicions de treball i de vida de la dona en diversos sectors industrials.

L’exposició “La dona al món industrial” s’estructura en cinc àmbits temàtics: Operàries; Discriminació; Esposes i mares; Mobilitzacions femenines, i Emprenedores i empresàries.

Entre d’altres aspectes, la mostra analitza el paper fonamental de la dona en diversos sectors industrials (tèxtil, suro, paper, indústria hidroelèctrica i indústria minera) i reflexiona sobre la divisió del treball per gènere en diversos sectors industrials, així com sobre la discriminació salarial de les dones treballadores i el control moral i l’assetjament sexual que patien en els ambients industrials, especialment en les colònies.

“La dona al món industrial” també presenta el fenomen de creació d’escoles bressol i escoles de nois i noies a les colònies industrials per tal d’afavorir la màxima productivitat de la dona a la indústria. Així mateix, l’exposició recull les vagues més importants protagonitzades per les dones treballadores a Catalunya i aprofundeix en el seu paper d’empresàries i emprenedores, sobretot en alguns sectors com la producció de teixits, la manipulació de fibres tèxtils i la confecció i venda d’aquests productes, de queviures i de serveis.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article