Fitxa d'activitat

Experiències matemàtiques

Data
13/04/2015 - 04/06/2015
Hora
10:30
Localització
Museu de Reus – Espai plaça Llibertat
Plaça de la Llibertat, 13
43201 Reus
Descripció

Exposició “Experiències Matemàtiques” al Museu de Reus, produïda pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya a la Sala Central del Museu de Reus de la plaça Llibertat.

L’exposició conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts matemàtics. Es tracta de materials que es poden manipular i de caràcter lúdic, amb diferents nivells de dificultat, que ofereixen ocasions de col·laboració i discussió entre el públic visitant. També representen petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica i de les seves aplicacions.

Entre els continguts que es presenten, destaquem els apartats de Geometria (dissecció de polígons, Pitàgores, construcció de políedres, visualització de simetries amb miralls, etc.); Càlcul (jocs numèrics, puzles de fraccions, etc.); Estadística (atzar i regularitat, generació de mostres, inferència); i altres (estratègia, combinatòria, corbes singulars, il·lusions òptiques, paradoxes, etc.)

Les visites escolars, dinamitzades per un educador de Còdol Educació, tindran una durada de 75 minuts tant per a primària com per a secundària.

El preu de l’activitat és de 2,75€ per alumne (grups inferiors a 20 alumnes: 55€ el grup) de dimarts a dijous, matí i tarda i, divendres al matí.

Més informació

Imatge: unkown, wikimedia commons
Carregant mapa...
Comparteix l'article