Fitxa d'activitat

Epigenètica en la salut i la malaltia

Data
14/11/2014
Hora
19:30
Localització
Centre Cultural La Mercè
Plaça del Vi, 1
17004 Girona
Descripció

Conferència “Epigenètica en la salut i la malaltia”, a càrrec de Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge i cap del Grup de Recerca en Epigenètica del Càncer, dins del programa Butaca Jaume Casademont.

Esteller és un dels investigadors Catalans més importants i rellevants en l’actualitat a nivell mundial.

Graduat en Medicina per la Universitat de Barcelona i Doctorat en Genètica Molecular del Carcinoma de l’Endometri, ha estat investigador a l’Escola de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de St. Andrews, (Escòcia, Regne Unit), a la Facultat de Medecina de la Universitat Johns Hopkins (Baltimore, EUA)

Actualment Manel Esteller és Director del Programa d’Epigenètica i Biologia a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge i Cap del Grup de Recerca en Epigenètica del Càncer. També és professor de Genètica de l’Escola de Medicina de la Universitat de Barcelona i Professor d’Investigació del ICREA. Professor Honorari de la Universitat Autònoma de Madrid, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia i membre del Faculty of 1000.

La seva investigació se centra en l’establiment dels mapes epigenètics de cèl·lules normals i transformades, l’estudi de les modificacions epigenètiques i els ARNs no codificant, així com en el desenvolupament de nous medicaments epigenètics per tractar el càncer.

Més informació:

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article