Fitxa d'activitat

El poder de la fotònica

Data
30/01/2015 - 19/02/2015
Hora
10:00
Localització
Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
Barcelona
Descripció

Exposició “El poder de la fotònica: les aplicacions de la llum, de la ficció a la realitat” del 30 de gener al 22 de febrer, en el marc de l’Any Internacional de la Llum, organitzat pel Palau Robert i l’Institut de Ciències Fotòniques.

L’aparador del Palau Robert il·lustra sobre algunes de les aplicacions més importants basades en la llum, destacant el vincle entre la imaginació de les ments més creatives de fa un segle i els avenços de la ciència i la tecnologia d’avui. Una prova de l’impacte que la fotònica té en moltes àrees de les nostres vides.

Aquesta peculiar perspectiva de la tecnologia d’avui es basa en una mirada enrere cap a les publicacions nord-americanes de ciència ficció dels anys 20 i 30. Ens veiem dibuixats en les il·lustracions futuristes de Frank R. Paul, autor d’algunes de les portades i il·lustracions més notables de tots els temps d’aquest gènere. La seva obra barreja imaginació i art amb ciència ficció i invencions tecnològiques. El que en el temps de Paul era una visió fantàstica del futur, avui és una realitat feta possible gràcies als avenços fets amb llum i les tecnologies que s’hi basen.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article