Fitxa d'activitat

L’eclipsi parcial de Sol a Girona

Data
20/03/2015
Hora
09:00
Localització
Plaça Catalunya
Plaça Catalunya
Girona
Descripció

Eclipsi parcial de Sol a Girona organitzat per l’Espai Astronòmic de les Gavarres.

El divendres 20 de març tindrà lloc un Eclipsi Parcial de Sol que ocultarà en un 64% la nostra estrella i serà visible des del nostre territori. Hem organitzat una activitat pública perquè el pugueu observar amb tot el detall que mereix, a través dels nostres telescopis.

A partir de les 9h del matí serem a la Plaça Catalunya de Girona on hi muntarem una paradeta amb telescopis i altre tipus de material per fer un seguiment d’aquest fenomen astronòmic de forma totalment segura. Us hi esperem!

L’observació d’aquest fenomen astronòmic cal fer-la de forma segura per tal de no danyar els nostres ulls. Us recomanem que:

– No utilitzar cap tipus de filtre que no sigui específic per l’observació del Sol. Totalment descartat utilitzar: negatius de fotografies, ulleres de sol de cap tipus, mascares de soldador, làmines de radiografies, etc.

– No intenteu mirar directament el Sol a ull nu encara que l’eclipsi es trobi en la seva fase de màxim. L’exposició continuada de l’ull a la radiació solar, pot ser perjudicial.

– Demaneu assessorament si teniu dubtes a l’hora de seguir l’eclipsi solar. Podeu contactar amb nosaltres a espaiastronomic@gmail.com i intentarem resoldre tots els dubtes que tingueu.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article