Fitxa d'activitat

Deformacions cranials

Data
14/03/2015
Hora
19:00
Localització
Museu Darder de Banyoles
Plaça dels Estudis, 2
17007 Banyoles
Descripció

Exposició “Deformacions cranials intencionals i l’exemple de la col·lecció del Museu Darder” dins el cicle de tardes de ciència presentació a càrrec d’Ariadna Morente i Pagès, historiadora especialitzada en la modalitat d’arqueologia per la Universitat de Girona (UdG) i antropòloga biològica especialitzada en la modalitat física i forense per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Organitzen Astrobanyoles, Museu Darder, Ajuntament de Banyoles, Consorci de l’Estany.

Antropologia i les col·leccions museístiques.

Un cop d’ull a l’antropologia i a les col·leccions museístiques ens permetrà conèixer què podem investigar d’aquestes i perquè són interessants. Però, alhora, determinar quines problemàtiques i limitacions tenen.
Ens centrarem en el cas del Museu Darder per preguntar-nos:

Existeixen els cranis alienígenes?

Segur que tots hem vist alguna vegada en algun documental, revista, museu… un d’aquests cranis amb formes (que ens semblen) poc naturals i que s’han atribuït, per aquelles persones que tenen una gran simpatia als fenòmens paranormals, als alienígenes!

Però… què són en realitat? Com es realitzaven? Quins tipus hi ha? Amb quina finalitat es feien?  I el més important… com les estudiem i quina informació ens donen?

Una presentació que pretén acostar-nos a un tema que des dels seus inicis, a principis del segle XX, ha despertat una gran curiositat a la comunitat científica, sobretot d’allà on ha estat més present per durada i intensitat: Amèrica.

Més informació

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article