Fitxa d'activitat

Cartell de l'exposició +Humans

Cossos que encara importen

Data
05/11/2015
Hora
19:00
Localització
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Carrer de Montalegre, 5
08001 Barcelona
Descripció

Conferència “Cossos que encara importen”, a càrrec de Judith Butler, dins del cicle de conferències en el marc de l’exposició +HUMANS, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. També col·labora l’United Nations University Institute on Globalization, Culture and Mobility (UNU-GCM) de Barcelona, correspon a la conferència anual d’aquest institut per al 2015.

Des dels nostres orígens els humans hem utilitzat la tecnologia per modificar les nostres pròpies capacitats i també el nostre entorn. Avui, els progressos en diferents àmbits científics estan permetent que aquestes modificacions s’accelerin, provocant un cert vertigen sobre les seves conseqüències individuals i col·lectives. Continuarem sent humans si les nostres capacitats físiques milloren de forma exponencial? Continuarem sent humans si podem reproduir-nos a la carta i evitar les contingències pròpies d’una evolució natural? I si la mort deixa de ser un final inevitable?

Quan els humans accedim a noves tecnologies sempre ens sentim com Prometeu robant el foc als déus. Tanmateix, és realment així? Hem de témer aquests progressos? A la vegada, no és cert que molts d’ells ja avui proporcionen solucions a discapacitats o malalties? A partir de l’exposició “Humans+”, proposem un cicle de debats que des de la reflexió filosòfica i científica ens permeti apropar-nos al nostre futur més immediat com a espècie.

La conferència serà en anglès i amb servei de traducció simultània anglès – català. El preu de l’entrada serà de 3€, tot i que es podrà seguir el debat en directe per streaming al web del CCCB, al web de l’UNU-GCM i al web del diari ARA, i també al Twitter de CCCBDebats.

Més informació

Imatge. CCCB
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article