Una conferència a càrrec de Daniel Closa, Dr. en Biologia i investigador del CSIC a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona.
Actualment el Dr. Closa dirigeix un grup de recerca a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona sobre l’estudi de patologies inflamatòries. L’any 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d’obres de ficció, com El camí de la pesta, i de divulgació científica, com 100 mites de la ciència, 100 preguntes sobre el càncer, 100 secrets dels oceans i Antropocè, la fi d’un món.
En aquest darrer llibre eplica com els meteorits, els canvis en l’activitat solar o el moviment dels continents són factors que han alterat les condicions de vida en el planeta Terra. D’uns anys ençà, però, el responsable directe d’aquestes alteracions és l’ésser humà. Amb l’esclat de la població i les revolucions industrial i tecnològica, els humans ja incidim directament en les condicions del planeta. Estem davant una nova era geològica, l’Antropocè.
Més informació:
- Inscripció gratuïta a través del formulari d’inscripció.
- Data límit d’inscripció: 21/04/2021
- Més informació al blog de les Tertúlies de Literatura Científiques de la UVic-UCC
Les Tertúlies de Literatura Científica formen part del programa “UDivulga. Ciència i Societat“, programa que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación. Les TLC també compten amb el suport de la Societat Catalana de Biologia.