Carrer de Provença, 480
08025 Barcelona
Trobem ciència en les novel·les que ens envolten i que s’han convertit en clàssics de la literatura universal? Més enllà de la ciència ficció, gènere que per excel·lència s’ha dedicat a l’especulació científica i ha creat en bona mesura els nostres imaginaris de futur, sí, hi ha molta altra ciència a la literatura.
Aquest cicle de conferències vol convidar-nos a rellegir alguns ‘clàssics’ de la literatura, posant l’èmfasi en la ciència que hi apareix -i que moltes vegades passa desapercebuda-, a vegades d’una manera clara i evident, i d’altres subtil o col·lateralment.
La ‘lectura’ comptarà amb la participació de ponents de diferents disciplines que ajudaran a conèixer la ‘matèria científica’ que conté la literatura, sigui de l’obra, de l’autor o del context històric en el qual s’inscriuen.
- 14 d’abril. “Nabokov. Cultivar la literatura amb la precisió de l’entomòleg”, a càrrec de Miquel Llobera, Departament de Filologia Anglesa i Didàctica de les Llengües Estrangeres de la Universitat de Barcelona.
- 27 d’abril. “Una cita amb dinosaures i homes-mico. El món perdut d’Arthur Conan Doyle (1912)”, a càrrec d’Oliver Hochadel. Departament d’Història de la Ciència de la Institució Milà i Fontanals (CSIC).
- 4 de maig. “Moby Dick o com capturar la balena de Herman Melville”, a càrrec de Jordi Lleonart, Institut de Ciències del Mar (CSIC).
Més informació: