Fitxa d'activitat

BCNspiracy 2019

Data
09/11/2019
Hora
10:30
Localització
CosmoCaixa
Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Descripció

Aquesta es la tercera edició de l’esdeveniment de divulgació científica BCNspiracy. La participació i l’acceptació de les trobades de BCNspiracy ha anat in crescendo omplint el CosmoCaixa amb més de 500 alumnes d’institut a les diverses activitats de l’INspiracy, destinada a fomentar les vocacions científiques als joves.

Pel que fa als ponents de l’edició d’enguany, BCNspiracy tornarà a reunir divulgadors científics de diversos àmbits, entre els quals hi haurà el reconegut divulgador Alex Richter-Boixm, biòleg doctorat en Ecologia Evolutiva. La temàtica de les xerrades serà molt variada i serà de temes tan diversos com la química, la lingüística, la biologia, la neurociència o l’holografia. Amb aquesta finalitat hem reunit a diversos especialistes com la Sheila Queralt que ens donarà la xerrada “El llenguatge et delata: lingüística forense”, en Narcís Rovira que ens parlarà de “Holografia: ¿ciència o ciència ficció?” o la Meritxell Teixidó que ens farà una xerrada titulada “Gate2Brain, obrint una porta cap al cervell”.
A més de les xerrades de divulgació, l’esdeveniment comptarà amb una entrevista sobre la malaltia d’Alzheimer al doctor en neurologia José Luis Molinuevo, director científic del programa de prevenció de la malaltia d’Alzheimer del Barcelona-beta Brain Research Center (BBRC), pel metge i divulgador científic Ignacio Crespo, semifinalista del concurs estatal de monòlegs científics Famelab en 2018.

Així com també, és important tenir en compte que, seguint la tradició feminista que caracteritza a BCNspiracy, aquesta edició tornarà a reivindicar diferents dones científiques, a més de científiques i científics LGTB+ importants per a la història i l’actualitat de la ciència. Com a cada edició de BCNspiracy, els ponents seleccionaran les personalitats destacades de la Ciència diversa, que es donaran a conèixer al públic abans de cada xerrada. A més, diverses representants de la Ciència diversa, entre les quals es troben Sònia Estradé (investigadora LGTB+ de la UB), Eneko García Mendoza (ingeniero trans), Léa Maitre (investigadora en ISGlobal), i Lana Vuli (divulgación científica drag), compartiran en una taula rodona les seves experiències.

El principal objectiu de BCNspiracy és acostar i despertar l’interès pel coneixement científic en la ciutadania mitjançant la interacció, amb un to informal, enfocat a fer gaudir el públic. Aquest any, a més de comptar amb les ja clàssiques xerrades breus de deu minuts, comptarem un innovador format de nanoxerrades en què algunes valentes divulgadores s’atreviran a desenvolupar un tema en un temps rècord de dos minuts.

 

Més informació:

  • Sobre el BCNspiracy
  • Per consultar el programa
  • L’accés es podrà fer amb l’entrada general a CosmoCaixa Barcelona.

 

 

 

Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article