Fitxa d'activitat

Aquí, els nostres invents

Data
05/05/2016 - 31/05/2016
Hora
Tot el dia
Localització
Biblioteca Pompeu Fabra
Plaça d'Occitània, s/n
08302 Mataró
Descripció

Exposició “Aquí, els nostres invents”, sobre innovació i recerca catalanes, produïda per l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

Com és la inventiva catalana? Quins invents s’han posat al mercat recentment? Quins descobriments aporta la recerca del científics i científiques del país? Per respondre aquests dubtes i per a demostrar la potencialitat dels recercaires catalans i catalanes, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha desenvolupat l’exposició “Aquí, els nostres invents”. La mostra, organitzada amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) y el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO),  aproparà la innovació duta a terme a Catalunya a aquells que visitin l’exposició. En la mostra ha col·laborat el Laboratori d’Activitats Científiques (LAC), que ha creat una secció amb invents desenvolupats per ells.

L’exposició

L’exposició compta amb 16 invents d’universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya, en col·laboració amb altres institucions. Componen la mostra un lector de comptadors autònom, una recerca sobre el tractament del càncer, un nou tipus d’electrocardiògraf, una llengua electrònica per a distingir caves, mètodes matemàtics aplicats a la millora d’imatges o una vàlvula que millora la funció respiratòria, entre altres aportacions que es podran conèixer al detall per a comprovar que hi ha invents fets al nostre país.

Raül Toran, comissari de l’exposició junt Daniel Aguilar, comenta que «amb aquesta exposició pretenen apropar els invents que es desenvolupen a Catalunya per tal de fomentar la innovació».

La invenció dels nens

Una altra secció que es pot veure a l’exposició és una selecció dels millors dibuixos del concurs Dibuixa el teu invent, un certamen que l’ACCC va adreçar a la canalla i el jovent per a què imaginessin un invent que els agradés que existís. La mostra també compta amb el panell explicatiu Com neix un invent.

Més informació

Imatge: Giligone / Wikimedia Commons
Imprimeix Imprimeix
Carregant mapa...
Comparteix l'article